infracrvena sauna - poboljsajte vase zdravlje

Kao što koristite tuširanje i razne kupke da bi očistili vaše telo, infracrvena sauna se koristi za čisćenje vašeg unutrašnjeg tela.

Vrlo brzo nakon početka korišćenja infracrvene saune primetićete promene poput mekane kože, gubitka telesne težine kao i više energije u vašem telu.

Tokom nedelja korišćenja saune akumulirani celulit i toksini u vašem telu će se polagano otapati, a u vama će se probuditi mladalački izgled i energija!

Detoksikacija, ili uklanjanje toksina iz tela, nudi brojne zdravstvene prednosti, uključujući čišćenje vašeg tela iznutra. Očistiće vaše telo od nagomilanih toksina i time smanjiti zamor, poboljšati nivoe energije, lišiti vas bolova u mišićima, ulepšati vašu kožu, pa čak i pospešiti mršavljenje vašeg tela. Najbezbedniji i najefikasniji način da se izvrši detoksikacija vašeg tela je putem znojenja. Kako starimo, naše telo postepeno gubi sposobnost znojenja! To je znak da su se toksini izgradili u vašem telu. Ipak, nisu sve vrste znoja korisne. Vodeni znoj, proizveden kada telo pokušava da se ohladi, takođe je pokazatelj da je vaše telo pod stresom.

Detoksikacija infracrvenom saunom se ostvaruje kroz znoj masti, ili rušenjem masnih ćelija, koje oslobađaju toksine zarobljene pod kožom. Konvencionalne saune koriste paru i veliku toplotu stresirajući telo, stvarajući vodeni znoj. Dok, infracrvena sauna koristi najnoviju tehnologiju za proizvodnju talasne dužine svetlosti koja se apsorbuje u telu. Učestalost ovih talasnih dužina prodire u kožu do 7 cm i razbija masne ćelije i oslobađa toksine koji se nalaze u telu bez stresiranja tela.

- Trideset minuta provedenih u infracrvenoj sauni je udobno, umirujuće, opuštajuće iskustvo – bez pare i preterane vrućine. Umesto osećaja pražnjenja kao u konvencionalnim saunama, osetićete napon energije u vašem telu.

- 30 umirujućih minuta u infracrvenoj sauni može olakšati bolove u mišićima i zglobovima.

- 30 prijatnih minuta u infracrvenoj sauni može smanjiti znakove starenja i ulepšati vašu kožu.

- 30 minuta opuštanja u infracrvenoj sauni može da sagori do 900 kalorija.

- 30 udobnih minuta u infracrvenoj sauni može proizvesti iste prednosti za vaše srce kao i trčanje 4 do 5 km.

Infracrvena sauna održava vaše zdravlje. Koristite infracrvenu saunu svaki dan kako bi ostvarili maksimalne zdravstvene beneficije.

Infracrvena energija može da prodre do 4 cm duboko u mišićno tkivo. 93% ove energije se apsorbuje kroz kožu. Zagrevanjem ovih tkiva, osetićemo vazodilataciju perifernih krvnih sudova koji mogu biti od koristi u smanjenju grčeva u mišićima, krutosti u zglobovima kao i opštih bolova, zbog stanja kao što su fibromijalgija, osteoartritis i reumatoidni artritis. Takođe, postoje dokazi da korišćenjem infracrvene saune 24 – 48 sati nakon povrede, infracrvena energija može smanjiti vreme potrebno vašem telu da se regeneriše nakon istegnuća ili uganuća.

Da li želite da poboljšate tonus, teksturu i elastičnost vaše kože?

Sedenje u infracrvenoj sauni, povećava cirkulaciju krvi i donosi sveže hranljive sastojke na površinu kože. Istovremeno, znojenjem pomaže u uklanjanju toksina koji su se akumulirali duboko u pore putem šminke, prljavština, losiona i sprejeva. Elastičnost tkiva će poboljšati fleksibilnost iznad vaših očekivanja.

Toplina infracrvene saune će opustiti mišiće, povećati fleksibilnost i opseg pokreta. Studije pokazuju da su tkiva zagrevana na 130 stepeni a potom istegnuta izložena elastičnoj elongaciji koja i dalje postoji dugo nakon prestanka istezanja. To nije bio slučaj kada se radilo istezanje istih tkiva na normalnim temperaturama tkiva. Terapijske koristi su takođe vidljive u radu sa ligamenatima, tetivama, zglobnim kapsulama i simpozijumima koji su postali zadebljali ožiljci na mestima povreda.

Infracrvena sauna se takode koristi za lečenje kancerogenih oboljenja.

Neki istraživači veruju da infracrvena terapija može da pomogne i stimuliše imuni sistem podizanjem telesne temperature. Smatra se da mnogi virusi, bakterije i tumorske ćelije imaju slabu toleranciju na zagrevanje u poređenju sa normalnim zdravim ćelijama. 30 minuta u infracrvenoj sauni može izazvati privremeni porast telesne temperature. Dokazano je da ovaj porast stimuliše rad belih krvnih zrnaca što može poboljšati vaš imuni sistem. S obzirom na efikasnost ljudskog tela u borbi protiv bolesti izazivanjem groznice/povišene telesne temperature, infracrvena sauna može pomoći vašem telu u borbi protiv raznih bolesti.

Pomaže i ublažava sledeće simptome :

Smanjuje bol, reumatoidni artritis, artritis, mršavljenje (sagori do 900 cal. za 30 min), povećava ekstenzibilnost kolagenih tkiva, krutost zglobova, povećava protok krvi, simptomi menopauze, nizak krvni pritisak, detoksikacija organizma, starenje, koža (začepljene pore, loša pigmentacija kože, akne…), ekcem, bolna menstruacija, čir, visok krvni pritisak, hepatitis, astma, upala grla, upale nosa, opekotine od sunca, ožiljci…

Revolucionarna tehnologija saune pruža najkorisnije infracrvene zrake na raspolaganju, što dovodi do većeg iznosa apsorpcije. Ona pruža daleko više ukupne grejne površine nego bilo koja druga sauna.

Trepavice