hromo i infracrvena terapija

Hromo i infracrvena terapija

Tretmani za negu,  podmlađivanje i revitalizaciju tela

❶ Hawaii piling na bazi bromelina

Bromelin je belančevinasta materija  iz ananasa koja deluje protiv upalno i posvetljuje fleke. Koža ostaje posvetljena meka i glatka. Koristi se za sve tipove, kako kod osetljive tako i tanke kože.

Piling Kože

Piling ( peeling – ljuštenje ) je kozmetička metoda skidanja površinskog sloja  epiderma. Uklanjnjem izumrlih površinskih ćelija pospešuje se stimulacija  regenerativnog sloja epiderma i time se povećava propustljivost kože za penetraciju  hranljivih-bioaktivnih sastojaka u kožu. Koža nakon izvedenog pilinga dobija  glatku, svetliju i svežu teksturu. Piling celog tela ostavlja celo telo baršunasto, mirisno i mekano na dodir.

Collagen maska

Pozitivni efekti maske:

Poboljšava epitalizaciju kože, skuplja proširene pore i reguliše sekreciju znojnih  žlezda (adstringentno delovanje), ubrzava cirkulaciju krvi i podstiče opšti  metabolizam u kožnom tkivu, čime se usporava proces starenja i stvaranja bora (  stimulativno i regenerativno delovanje ), hidrira, premašćuje i omekšava kožu,  ublažava nadražaje kože koji se javljaju usled ranijih nepovoljnih uticaja (umirujuće  delovanje), dekoloriše i izbeljuje kožu i ublažava pojedine estetske nedostatke,  leči i drži pod kontrolom razne kožne promene (lekovito delovanje ). Sadrži 5 % gline, ima dodatni lako zatežući efekat i namenjena je suvoj koži. Sadrži ulje, klice kukuruza, vitamin C, collagen, elastin…

❷ Micronized skrub

Ekstremno visok piling efekat na koži sadrži u sebi samlevene koštice kajsije i mikronizovani silikat. Pored abrazivnog dejstva ima i  dejstvo posvetljivanja kože. Posle ovog pilinga koža je GLATKA i ZATEGNUTA. Dobar je za flekave, zrele, i kože posle akni.

Macadania maska

Pozitivni efekti maske:

Poboljšava epitalizaciju kože, skuplja proširene pore i reguliše sekreciju znojnih  žlezda (adstringentno delovanje), ubrzava cirkulaciju krvi i podstiče opšti  metabolizam u kožnom tkivu, čime se usporava proces starenja i stvaranja bora (  stimulativno i regenerativno delovanje ), hidrira, premašćuje i omekšava kožu,  ublažava nadražaje kože koji se javljaju usled ranijih nepovoljnih uticaja (umirujuće  delovanje), dekoloriše i izbeljuje kožu i ublažava pojedine estetske nedostatke,  leči i drži pod kontrolom razne kožne promene (lekovito delovanje ).

Sadrži 5 % gline i ima dodatni lako zatežući efekat, namenjena suvoj i zreloj koži. Sadrži ulje od klica pšenice, vitamin E i vitamin C.

❸ Velvet skin – svilenkasta koža

Za intenzivnu hidrataciju kože. Svilenkasta i nežna koža je odraz dobrog stanja organizma. Tretman posebno namenjen suvoj i dehidriranoj koži.

Parafinska terapija

Terapija parafinom se može povezati sa Rimskim carstvom. Rimljani su sipali topao  vosak na telo pre terapije masažom. Terapija parafinom je rasprostranjena za  tretiranje sledećih bolesti:

Artritis, bursitis, ekcem, fibromialgija ( bolovi u mišićima poreklom od čvorića ),  zapaljenja, spazm mišića, umorni mišići, psorijaza, ukočeni zglobovi, teniski lakat  itd…

Parafinska terapija se primenjuje i kod tretmana sportskih povreda i drugih  oboljenja gde postoji potreba za toplotnom terapijom i vežbama. Jedna od koristi  terapije parafinom jeste da umiruje i hidrira kožu, otvara pore, povećava  cirkulaciju, deluje umirujuće. Ne nanositi na kožu oko očiju ili osetljive delove tela.

Parafinske maske

Kozmetički tretmani parafinskim maskama, odnosno parafinskim voskom zasnivaju se na  principu stvaranja i akumulaciji toplote, izazivajući na taj način lokalno  povećanje temperature kože. Ovim tretmanima se pospešuje prirodno znojenje i  širenje površinske vaskularne mreže, a time i sposobnost kože za upijanjem  kozmetičkih preparata ( ulja, krema i dr.) Koža tretirana ovim postupkom postaje  elastična, glatka i meka, a poboljšavanje njene boje i tonusa je očigledno odmah  nakon tretmana.

❹ Botox tela 

Za blistavu i zdravu kožu. Kombinacija sastojaka koji svaki pojedinačno ima anti-age dejstvo.  U međusobnoj kombinaciji pokazuje ekstremni sinergični efekat koji izravnjuje bore , zateže kožu, deluje zaštitno protiv slobodnuh radikala, protiv upalno, što kao krajni rezultat daje blistavo podmlađenu kožu.

Sastav – hijaluronska kiselina, ima moć vezivanja vode, povezuje elastin i kolagen, sheabutter (afrički orah) vitamin A,D,E,F, štiti  kožu od isušivanja i sunca. Ima visoko hidrirajuća svojstva. Olive extract maslinovog ulja vezuje slobodne radikale, jača zidove krvnih sudova, poboljšava cirkulaciju…

Ovi preparati podstiču zategnutost i napetost kože, redukuju sve tipove bora, i  po dejstvu su najsličniji botoxu.

Maska – Ifusion complex

Namenjena zreloj i umornoj koži sa moćnim lifting efektom, zateže, regeneriše , oživljava i hidrira kožu, deluje i protiv strija.

❺ Tretman – dodir morskog dna

Sa snagom pustinje i mora , za vaše telo ekološko blato iz mrtvog mora sa uljem argana iz Izraela. Hidrira, podmalđuje, čisti, hrani, zateže, protiv bora i starenja kože, sadrži u sebi minerale koji koži daju svežinu, glatkost i mekoću.

Preko 60% sastava blata čine minerali. Preovladavaju soli kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, natrijuma, broma… Crne je boje. Ima umirujući i analgetski efekat, kao i antiinflamatorna svojstva. U kozmetičkim preparatima dubinski čisti kožu, smanjuje bore, usporava starenje, revitalizuje ten. Poseduje i druga lekovita svojstva idealna za različite tretmane. Zbog prisutnih minerala fine granule blata uklanjaju višak ulja, mrtve ćelije i toksine koji se talože u porama. Trenutno deluje na vitalnost kože, vraćajući joj prirodnu gipkost i nivo hidriranosti.  Ublažava i umiruje bol i crvenilo, pucanje kože i dermatitis. Takođe zateže oblasti na koje se nanosi, posebno na mestima u predelu oko očiju, na čelu, uglovima usana, otkrivajući sloj mlađe zdravije kože. Osim izuzetne efikasnosti na koži, blato iz Mrtvog mora se pokazalo i efikasno u lečenju artritisa i reumatizma, ukočenosti mišića i bolova u njima, upale zglobova i višestrukih kožnih poremećaja zahvaljujući svojoj sposobnosti da poboljša cirkulaciju krvi.

❻ Cleopatra spa od magarećeg mleka

Stari narodi su magareće mleko visoko cenili. Poznato je da se egipatska kraljica Kleopatra kupala u njemu da bi očuvala lepotu svoje kože, a korišćeno je i kao jedna vrsta dezinfekcionog sredstva. Grci su ga smatrali odličnim lekom, a Rimljani luksuznim pićem. Hipokrat ga je preporučivao za razne vrste bolesti, kao i za trovanja i rane. 20 % veća hidratacija, 36 % manje bora već za dve nedelje. Činjenica da je magareće mleko toliko slično ljudskom, veoma je značajna, jer svojim sastavom ne izaziva nikakve alergije za razliku od kravljeg koje kod 4% novorođenih beba izaziva alergije, koje se najčešće prevazilaze tek u dobi od 3 godine.

Magareće mleko takođe sadži 60 puta više vitamina C nego kravlje i budući da ima vitamina A, D i E i da je bogat izvor kalcijuma i fosfora može se tretirati kao nutricionistički zlatni rudnik. Ovo mleko takođe sadrži imunoglobulin – protein koji deluje kao antitelo i ojačava imunosistem.

❼ Nevidljive svilene rukavice

Podmlađivanje ruku. Tretman na bazi sericina – svilenkastog proteina koji se momentalno vezuje za keratin i druge proteine  u koži. Sklonost kože sericinu stvara svilenkast zaštitni sloj koji čini kožu finom suptilnom i čvrstom.  Sericin ima sposobnost da veže vodu i zbog toga reguliše količinu vlažnosti u telu. Na taj način nestaju male linije i koža postaje glatka.

❽ Botanical Spa –AHA voćne kiseline celog tela

Voćne kiseline ili hidroksi kiseline ( AHA – kiseline) su aktivne supstance  prirodnog porekla izolovane iz prirodnih plodova voća. Najpoznatije su: glikolna,  jabučna, limunska, vinska i mlečna. Glikolna kiselina stimuliše i obnavlja ćelije epiderma i održava prirodnu  fiziološku ravnotežu. Takođe olakšava bolju penetraciju i apsorciju ostalih  hranljivih komp0onenti koje su sadržane u preparatu. Jabučna kiselina vrši piling  kože, dok limunska i mlečna daju koži sjaj, a takođe stimulišu i obnavljaju  epiderm.

Ovim tretmanom podstče se proizvodnja kolagena, povećava volumen epiderma i deluje kao snažan antioksidant, koža momentalno dobiija čistiji, glađi i zdraviji izgled. Utiče na ubrzano obnavljanje ćelija kože.

❾ Mumio body wrap – oblikovanje tela i anticelulit

Šta čovek postiže sa aromaterapijom – wickel metodom? 

Sa ovom metodom mogu se postići optimalni rezultati  ako se pridržavamo uputstava i ciljno sastavljenih aktivnih supstanci:

- Smanjenje telesne težine, uticaj na metabolizam masti sa “hladno-toplim efektom”.

- Na problematičnim zonama se smanjuje obim, detoksikacija sa korišćenjem eteričnih ulja.

- Povećan odvod štetnih materija preko limfi sa aroma terapijom, “pritisak uvijanjem”, odmah se mogu izmeriti smanjenja obima!

- Koža je jaka, tkiva su stegnuta na terapijiskim zonama – sa kombinacijom proizvoda (prvi, glavni tretman i tretman na kraju).

Ova vrsta tretmana posebno deluje na ubrzanje metabolizma i izbacivanje štetnih materija i nagomilavanje vode, a tkivima ponovo vraća čvrstinu i elastičnost.

❿ Parafango

Anticelulit i detoks tela

Parafango je prirodna metoda, za uklanjanje celulita i za mršavljenje kojom se već posle prvog tretmana, gubi jedan santimetar u obimu. Parafango je mešavina parafina i morskog blata. Parafin je derivat nafte koji ima sposobnost da odaje i akumulira toplotu.  Nanošenjem toplog parafina toplota izaziva znojenje i pore se šire i pojačava se cirkulacija. Duboko u tkivu zarobljeni toksini se oslobađaju i vezuju za emulgovano morsko blato. Morsko blato slično parafinu akumulira i odaje toplotu, stimuliše prokrvljenost i protok limfe i vode. Minerali morskog blata imaju veoma važnu ulogu u detoksikaciji jer vezuju oslobođene toksine.