1

Bez obzira koji proizvod trenutno gospodari tržištem lepote, činjenica koju niko ne može da porekne je da je voće najvredniji prirodni saveznik lepote. I što je podjednako važno, veoma je dostupno. Vašem pitanju šta da uradim da dobijem taj glamurozni sjaj na svojoj koži ili kosi odgovaramo.

Evo spremne računice za Vas:    

  • Banane:

Bogate kalijumom i vitaminima A, C i E, banane su idealne za kožu i kosu (one uspešno obnavljaju oštećenu kosu). Dok vitamin A obnavlja prirodna ulja iz kože, vitamin E obnavlja oštećenu kožu i uklanja staračke pege. Vitamin C, s druge strane, sprečava oksidaciju ćelija i sprečava pojavu bora.

  • Jabuke:

Jabuke se koriste u kozmetičkim tretmanima decenijama. Šolja soka od jabuke dodata u kupku očistitće i omekšati vašu kožu. Sok od jabuke mozete koristiti i za kožu glave koji  pomaže u sprečavanju peruti. Konačno ispiranje vaše kose sa sokom jabuke nakon pranja donosi dodatnu sjaj. Jabuke takođe pomažu u borbi protiv akni.

  •  Ananas:

Ananas pomaže u podmlađivanju i čišćenju vaše kože. Trljanje kriške ananasa na mestima kao što su kolena, laktovi i pete pomaže omekšavanju kože. Takođe ga možete koristiti kao sunđer, dok se tuširate.

  • Limun:

Limun je poznat po svojoj osobini čišćenja kože i kose. Perut se može sprečiti trljanjem limuna na koži glave. Dodavanje dve kašičice limunovog soka u vašu kupku će držati vaše telo svežim. Limunova kora pomaže u lečenju ožiljaka, akni ili tamnih mrlja na vašem telu. Takodje se može koristiti za grube oblasti kao što su  pete i laktovi – da bi ih omekšali.

  • Breskve:

Ovo voće je najbolje za suvu kožu. Kombinacija pasirane bresve i jogurta, kada se primenjuje na koži i ispira sa mlakom vodom ne samo da hidrira kožu već je ostavlja glatkom i mekom.

 Dakle, sledeći put kada posegnete za vašim omiljenim voćem,  nemojte zaboraviti na njihove kozmetičke vrline.

Trepavice